ΕΙΔΗΣΕΙΣ
   6/4/2012

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στην εκταμίευση του ποσού των 28 εκατ. ευρώ προχωρά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καταβληθούν αύριο Παρασκευή, 5 Απριλίου 2012 στους λογαριασμούς των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Αιγαίου οφειλές προηγούμενων μηνών που προέρχονται από Ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης τους εκπροσώπους του κλάδου, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα, το αργότερο έως τη Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν καταβληθεί άλλα 48 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ θα εξακολουθεί να αποπληρώνει τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους στην ώρα τους για τις μηνιαίες αγορές φαρμάκων των ασφαλισμένων του κάτι που πράττει από την πρώτη ημέρα της έναρξης λειτουργίας του.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γ. Βουδούρης δήλωσε σχετικά: «Η πρόθεση του ΕΟΠΥΥ είναι, αύριο να καταβάλει κανονικά όσα είχαν συμφωνηθεί την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του κλάδου. Κάνω έκκληση στους φαρμακοποιούς - παρότι είναι δίκαιο το αίτημά τους για αποπληρωμή οφειλών περασμένων μηνών - να συμβάλουν, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ».