ΕΙΔΗΣΕΙΣ
   17/2/2015

   Τα προεδρεία των υγειονομικών στον κ. Ρωμανιά

O Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργος Ρωμανιάςσυναντήθηκε σήμερα με τους προέδρους των δευτεροβαθμίων υγειονομικώνοργανώσεων  , παρουσία του νέου προέδρουτης Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ κ. Στάθη Τσούκαλου. Πιο συγκεκριμένα  από πλευράς υγειονομικών φορέων  στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος τουΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ο πρόεδρος της ΕΟΟ  Κ. Αθανάσιος  Κατσίκης και η πρόεδρος του ΠΚΣ κυρία ΑθηνάΤραχήλη .

 

Στη σύσκεψη που ακολούθησε  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφαλιστικήκάλυψη των υγειονομικών και συμπερασματικά ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε τις άμεσεςπρωτοβουλίες του υπουργείου οι οποίες αφορoύν :

 

u Tην κατάργηση του  νόμου που κατοχυρώνει  τη σύνταξη των 360 ευρώ αλλά εξαιρείτους  ασφαλισμένους του ΤΣΑΥ

 

u Την κατάθεση ρύθμισης σύμφωνα με την οποία θα είναι εγγυημένη για όλους η αναλογικήσύνταξη ,από την στιγμή που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους.

 

u Την απόδοση στους μονοσυνταξιουχους  δύο ποσών σύνταξης  αντί της μίας, οι οποίες αθροιστικά θα δίνουντο ίδιο σύνολο, έτσι ώστε το ποσό της μείωσης να  είναι μικρότερο.

 

Τελος ανέφερε πως το υπουργείο σχεδιάζει την στελέχωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ με προσωπικόαλλά και την αξιοποίηση των συστημάτων μηχανοργάνωσης έτσι ώστε ναδιασφαλισθεί  η σωστή λειτουργία τουταμείου.

 

Μιχάλης Βλασταράκος πρόεδρος του Πανελληνίου ΙατρικούΣυλλόγου

Κωνσταντίνος Λουράντος προέδρος του ΠανελληνίουΦαρμακευτικού Συλλόγου

Θανάσης Κατσίκης πρόεδρος της Ελληνικής ΟδοντιατρικήςΟμοσπονδίας

Αθηνά Τραχήλη πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου