ΕΙΔΗΣΕΙΣ
   10/7/2014

   ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΚΑΡΟΝΕ


Κύριε Καρόνε

Για μιαακόμη φορά απευθύνομαι σε εσάς μέσα σε αυτά τα δύσκολα μνημονιακά  χρόνια. Αυτή τη φορά επικοινωνώ μαζί σας,κυρίως ως Φαρμακοποιός και ως πολίτης.

Η ιδιότηταμου αυτή μου δίνει την δυνατότητα να σας μιλήσω με την φωνή του Έλληνα πουτέσσερα χρόνια τώρα υφίσταται τις λάθος επιλογές υποτιθέμενων τεχνοκρατών καιστην Υγεία.

Πρινολοκληρώσετε τις συζητήσεις σας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θαπρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές σας έχουν πλήξειανεπανόρθωτα πρώτιστα τους ασθενείς. Είναι νωπές ακόμη στην μνήμη όλων οιεικόνες των ασθενών που περιμένουν μέσα στο λιοπύρι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ γιανα πάρουν τα φάρμακα τους.

Είναι νωπέςοι εικόνες των ασθενών που μάταια έψαχναν γιατρό λίγο πριν την γέννηση τουΠΕΔΥ, γιατί οι γιατροί είχαν απολυθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι νωπέςοι εικόνες των αγανακτισμένων φαρμακοποιών , γιατρών ακόμη και κλινικαρχών  που ζητούν  τα χρήματα που τους χρωστάνε από το 2010!

Και όλα αυτάχωρίς κανένα αντίκρισμα για τον ασφαλισμένο , για τον ηλικιωμένο , για τονάρρωστο, για τον δοκιμαζόμενο Έλληνα.

Κύριε Καρόνε

Οι επιλογέςστην Υγεία απέτυχαν. Ο ίδιος ο εντεταλμένος του γερµανικού υπουργείου Υγείαςγια την παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων στον τοµέα της Υγείας στην Ελλάδα,Βόλφγκανγκ Τσέλερ,  απαντώντας σεερώτημα  της Deutsche Welle, σχετικώς µετη βαθµολογία που θα έδινε στο ελληνικό σύστηµα υγείας, απάντησε :

 «?εν υπάρχει βαθµός, η κατάσταση είναικαταστροφική», ενώ λίγο πριν ενημερώνοντας την αρµόδια Επιτροπή τηςΜπούντεσταγκ για τις επαφές του στην Ελλάδα, είχε κάνει λόγο για «σκανδαλώδηκαι τροµακτική» κατάσταση.

Είναι καιρόςπια οι αδικίες να αρχίσουν να διορθώνονται . Είναι καιρός πια το Σύστημα Υγείαςνα λειτουργήσει. Κατανοείστε ότι πίσω από κάθε φάρμακο που κόβετε, πίσω απόκάθε πλαφόν που βάζετε, κρύβεται μια ανθρώπινη τραγωδία:

O Ένας καρκινοπαθής που δεν μπορεί νακάνει την  θεραπεία του,

O Ένας ασθενής που δεν μπορεί να πάρειτα φάρμακα του,

O Ένας ηλικιωμένος που ταλαιπωρείταιστα κλειστά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ,

O Ένας άνεργος που δεν έχει να πληρώσει,

O Ενας ανασφάλιστος που στερείται ταφάρμακά του

Επειδή μειδιαίτερη επιτυχία επιβάλετε στην ελληνική κυβέρνηση δέσμες προαπαιτούμενωνμέτρων για την καταβολή κάθε δόσης, σας καλώ αυτή τη φορά να επιβάλετε ένα μόνοπροαπαιτούμενο γα την καταβολή της επόμενης δόσης:

Την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς ταφαρμακεία των ετών 2011 και εντεύθεν .

Εύχομαι αυτή η σημερινή συνάντηση να σημάνει την αλλαγήκατεύθυνσης τουλάχιστον στην πολιτική Υγείας . Ο Ελληνικός λαός είναιυπομονετικός, αλλά ιστορικά έχει αποδείξει πως όταν έλθει η ώρα διώχνει απόπάνω του τα υποζύγια.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ