ΕΙΔΗΣΕΙΣ
   8/4/2013

   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες τηςελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότεροαγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» με τη συνολικήχρηματοδότηση της Ένωσης ΕλλήνωνΕφοπλιστών.

Το πρόγραμμα «Υγείαγια όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικόδιαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχέςτης ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλαστελεχωμένες από  άρτια εκπαιδευμένο καιέμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλωνγυναικολογικό έλεγχο, τεστ Παπανικολάου, οφθαλμολογικό έλεγχο, παιδιατρικέςεξετάσεις και παιδικό εμβολιασμό.

Το πρόγραμμα «Υγείαγια Όλους» χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιοενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης  πουυλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθώνκοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων τωνΓιατρών του Κόσμου για το νησί της Ζακύνθου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 Πέμπτη  11/4 : Βολίμες –περιφερειακό  Ιατρείο  09.30 έως 13.30

  Καταστάρι - περιφερειακό  Ιατρείο 17.00 έως 21.00

 Παρασκευή 12/4 : νηπιαγωγείοΤραγακίου  09.30 έως 13.30

  Πολιτιστικόκέντρο Σαρακινάδων 17.00 έως 21.00

 Σάββατο 13/4 : Κερί - Τοπικό ιατρείο και Κοινοτικό γραφείο 09.30 έως 13.30 και 17.00έως 21.00

 Κυριακή 14/4 : Λιθακιά – πολιτιστικό κέντρο 09.30 έως 13.30

                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*    *    *

Σχετικάμε τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαντο 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείταιαπό 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ,Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία καιΑργεντινή). Ταυτόχρονα  ωστόσοπαραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενηστις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική τηςανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 23 χρόνια συνεχούς δράσης το2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ωςμια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματααλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειαςστην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικόπροσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθείσε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουνπραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, τοΛίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, τηνΠαλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονταιμε άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερηπαροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώνταςτην αυτονομία τους,τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν καιχρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.