ΙΑΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ
   1/3/2012

   Η « ΠΕΝΙΚΙΛΙΝΗ» ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!

ΕΝΗΛΙΚΑ» ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ

ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ

 

Η « ΠΕΝΙΚΙΛΙΝΗ» ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ !

 

 

 

      Νέες προοπτικές στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας διαφαίνονται μέσα από τη χρήση «ενήλικων» βλαστικών κυττάρων. Όχι τυχαία, οι ερευνητές χαρακτηρίζουν τα ενήλικα βλαστικά κύτταρα ως την «πενικιλίνη» του 21ου αιώνα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς τα οφέλη από την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου στη θεραπεία μιας νόσου που χαρακτηρίζεται από πόνο, δυσκαμψία και λειτουργικά προβλήματα στην κίνηση. Νόσος που προσβάλλει σχεδόν όλους μας μετά τα 50, κυρίως όμως τις γυναίκες, η αρθρίτιδα είναι συνυφασμένη με τη λήψη αναλγητικών, κορτιζόνης, με στοχευμένη σωματική άσκηση, εξαντλητικές δίαιτες για περιορισμό του βάρους και, φυσικά, με βαριά χειρουργεία.

 

      Μέχρι πρόσφατα, η μόνη λύση στις πιο προχωρημένες μορφές αρθρίτιδας ήταν η χειρουργική αντιμετώπιση, με κυριότερη την αρθροπλαστική. Η δημιουργία τεχνητής άρθρωσης, όμως, είναι μία μέθοδος η οποία απαιτεί μεγάλο χειρουργικό τραύμα και μακρά αποκατάσταση, συχνά κρύβει επιπλοκές και, το κυριότερο, δεν διαρκεί εφ όρου ζωής.

 

      Για όσους, λοιπόν, θέλουν να αποφύγουν το χειρουργείο της αλλαγής της άρθρωσης, η εναλλακτική λύση είναι η μέθοδος της έγχυσης ενήλικων βλαστικών κυττάρων στην άρθρωση η οποία φλεγμαίνει.  Μια θεραπευτική μέθοδος ελάχιστα επεμβατική, εξαιρετικά σύντομη, ασφαλής και με ουσιαστικό αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της αρθρίτιδας. Το γεγονός, μάλιστα, ότι η θεραπεία βασίζεται σε κύτταρα του δικού μας οργανισμού και όχι σε εμπορικά ή χημικά σκευάσματα, ακυρώνει τον όποιο προβληματισμό για ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα ή για μετάδοση νοσημάτων.