ΙΑΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ
   23/10/2012

   ΔΡΑΣΕΙΣ ΩΝΑΣΕΙΟΥ

23 Οκτωβρίου 2012

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Κοινέςδράσεις Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου – Δήμου Παλαιού Φαλήρου

 

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Δράσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου,στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, με τη συνεργασία του ΔήμουΠαλαιού Φαλήρου.  Οι δράσεις που έχουνπρογραμματιστεί δίνουν έμφαση στην προληπτική ιατρική και είναι:

 

1.         Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων

Ξεκίνησε ήδη από σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, η δωρεάν πρόβλεψηκινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score). Η δράση αυτή θαδιαρκέσει έως και την Παρασκευή 26Οκτωβρίου 2012 και πραγματοποιείται από τις 09:00 έως τις 14:00 στο ΔημαρχείοΠαλαιού Φαλήρου, (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος). Οι ενδιαφερόμενοι πολίτεςθα έχουν τη δυνατότητα για απολύτως δωρεάνλήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης & τηςχοληστερόλης καθώς και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών και θα λαμβάνουνενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίεςδιατροφής. 

 

2.         ΜουσικόΔρώμενο με θέμα τη θεραπευτική αξία της τέχνης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή,16 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00,στον Πολυχώρο του Δημαρχείου ΠαλαιούΦαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος). Ο κ. Θανάσης Δρίτσας, καταξιωμένος καρδιολόγος του Ωνασείου, έχει τηνκαλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.  Ηείσοδος είναι ελεύθερη.

 

3.         ΣεμινάριαΒασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης

Τα σεμινάρια βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης απευθύνονται σε επαγγελματίεςυγείας, εργαζόμενους στο Δήμο, προπονητές και αθλητές που δραστηριοποιούνταιστο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.  Τα σεμινάριαθα πραγματοποιηθούν στο Ωνάσειο και η συμμετοχή σ’ αυτά είναι δωρεάν.

 

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο